hogy szerettessük meg magunkat

 

Mindenkiben ott él a szeretet iránti vágy. Sokaknak vágy is marad, mert nem tudják, hogy fogadtassák el magukat, azt pedig főleg nem, hogy nyerjék el a szeretetüket.

 

A legfontosabb, hogy éreztessük: fontos számunkra. Ne nehezedjünk rá sok beszéddel, érdemeink felemlegetésével, a magunk bemutatásával. Érezze, hogy Ő a fontosabb. Beszéltessük. Az emberek imádják, ha beszélhetnek magukról, és azt valaki figyelemmel kíséri

 

1. Beszéltessük önmagáról

Ha valaki saját magáról beszél, legalább olyan örömöt érez, mint amilyet evés közben érzünk, vagy ha pénz kapunk. Amikor magunkról beszélünk – akár egy személyes beszélgetés, akár a közösségi médián keresztül – olyan örömérzetet kiváltó anyagok szabadulnak fel az agyunkban, mint az étel vagy a pénz hatására.

 

2. Kérdezzünk. Tegyük egyértelművé, hogy érdekel!

Ha kérdések felvetésével irányítjuk beszélgető partnerünket, akkor boldoggá tesszük, hogy olyanról beszélhet, ami a szíve csücske. Úgy fogja érezni, hogy mi magunk is érdeklődők vagyunk az adott területen, és hozzá hasonlónak vél minket. A hasonlóság miatt kevésbé fogja magát fenyegetve érezni, kevésbé fog szorongani,

 

3. Kérjünk tanácsot!

Több pszichológus és kutató egyetért abban, hogy jó hatással van emberi kapcsolatainkra és személyünk megítélésére, ha tanácsot kérünk ismerőseinktől. A legújabb kutatások ezt megerősítik: abban az esetben, amikor nincs valaki előtt tekintélyünk, a tanácskérés egy meglepően hatékony stratégiája annak, hogy növeljük befolyásunkat az illetőnél. Azért, mert őt magát tekintélynek fogja érezni, és az jó dolog. Örülni fog annak, hogy elismerjük az érdemeit, és felnézünk rá.

 

4. A kétkérdéses technika

Az első kérdés vonatkozzon a partner valamilyen pozitív élményére. Majd közvetlenül az után, hogy ezt megválaszolta, kérdezzük meg, hogy hogyan érzi magát úgy általában a bőrében. Elég hülyén hangzik, de működik! – És ezt Daniel Kahneman Nobel-díjas pszichológus professzor kísérletei is bizonyítják. Az első kérdésre adott pozitív válasz miatt pozitívabban fognak hozzáállni a második kérdéshez is – legyen szó a szüleikről, az anyagi vagy a lakhatási körülményeikről. Bármilyen pozitív érzelmet keltő előzménynek hasonlóan pozitív hatása van.

 

5. Ismételjük meg az utolsó szavakat!

Az aktív figyelemnek elképesztő hatása van. Túszejtés esetén például a tárgyalók ezt a technikát alkalmazzák, hogy mielőbb egyezségre jussanak a túszejtőkkel. És hogy hogyan lehet könnyen és egyszerűen azt a hatást kelteni, hogy aktívan figyelünk valakire? – Ennek a legegyszerűbb módja, ha egyszerűen elismételjük a partnerünk által mondottak utolsó néhány szavát – lehetőleg megértő, kicsit kérdő intonációval. Ez a technika azért nagyon jó, mert az egyszerű ismétlés révén a labda újból a partner térfelén pattog, neki kell újból lépnie. Ez a papagájkodás a partnerben a párbeszéd során azt az érzetet kelti, hogy érdeklődünk a mondandója iránt és figyelünk rá, megértjük őt. Valóban rendkívül egyszerű és hatásos.

 

6. Jóindulatú pletyka

A kutatások azt mutatják, hogy a rólunk beszélgetőpartnereink által kialakított kép attól is függ, hogy mi hogyan beszélünk másokról. Ha dicsérünk másokat, az minket is pozitív színben tüntet föl; ha viszont panaszkodunk másokra, a negatív megítélés ránk is átragad.

Vigyázzunk tehát, amikor másokról pletykálunk: a partnereink önkéntelenül is azokkal a tulajdonságokkal azonosítanak bennünket, amelyekkel mi másokat bemutatunk. Szóval a rosszindulatú vagy panaszos pletykálkodás helyett jobb, ha kedves, szórakoztató, vicces történeteket mesélünk.

 

 

Hallgatni arany. Ezt már hallottuk valahol!

 

Elérhetőség

gondolatolvasás
5085 Rákóczifalva Rózsa út 5/a

20 3398345

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode